MENÜ

TattooMÁNIA
Minden ami TETOVÁLÁS

 

Hogyan kell tetoválni!

A tetoválás készítése úgy történik, hogy a tetováló mester valamilyen eszköz segítségével festékanyagot juttat a kliens bőrébe. Ez az eszköz a modern társadalmakban többnyire elektromos árammal működő tetováló gép, aminek a hangja a fogászati fúróhoz hasonlít. A gép végén egy tű helyezkedik el, ami föl-le mozog és kb. egy milliméter mélyen hatol be a bőrbe percenként akár 3.000 alkalommal. A gép minden szúrás alkalmával egy csepp speciális oldhatatlan tintát juttat a bőrbe.
A tetoválógép részei
  • steril tű
  • csőrendszer amely átvezeti a gépen a festéket
  • elektromos motor
  • pedál, amely a tű mozgására hat

 

 

 

 

 

 

 

Sterilizálás és előkészülés a tetoválásra!

A tetoválás közben apró sérülések keletkeznek minden alkalommal, amikor egy csepp festék kerül a bőrbe. Ezek a sérülések veszélyt jelentenek a fertőzéslehetősége miatt, ezért a tetoválás elkészítése előtt és során kiemelt figyelmet kell fordítani a sterilitásra. A tetováló mesterek steril eszközöket kell, hogy használjanak, illetve minden alkalom előtt gondosan tisztítaniuk kell a kezüket. A szennyeződés elkerülése érdekében a tetoválók egyszer használatos eszközöket (tű, kesztyű, festék) kell hogy használjanak. Ezek steril csomagolásban érkeznek a szalonba és a vendég előtt kell, hogy felbontsák a munka megkezdését megelőzően. A többször használatos eszközöket kötelezően sterilizálni kell minden egyes használat előtt.

 

 

Így kell tetoválni!!!!!!!!

  • Körvonalazás: Körvonalazásra használatos tűvel és festékkel a tetováló végigrajzolja a felrajzolt minta körvonalait. Célszerűen a jobb minta oldalának aljáról kell, hogy kezdje (balkezesek baloldalról), hogy a körvonalazás során ne maszatolja el a rajzot és ne térjen el az eredeti vonaltól.
  • Árnyékolás: ha készen vannak a körvonalak a felület megtisztítása után a tetováló megfelelő tintával és különböző tűk használatával egyenletes szolidabb vonalakat, formákat készít. Nem megfelelően eljárva egyenlőtlen színek, erős fájdalom és lassú gyógyulás jelentkezik.
  • Színezés: Újabb tisztítás után a tetováló elkészíti a különböző színátmenetes részeket. Ügyelnie kell az alapos egyenletes, figyelmes munkára.
  • Végső tisztítás és kötés: A munka végeztével eldobható törölközővel kell eltávolítani a vért és plazmát, illetve steril kötéssel kell befedni a tetoválást. A tetoválás során elkerülhetetlen egy minimális vérzés, azonban ennek perceken belül el kell állnia.

 

 

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet